woensdag 15 juli 2015

Druppels

Denken jullie wel eens aan plastische chirurgie? Ik wel, ik denk niet aan extreme verbouwingen, maar ik zou mijn ogen wel willen liften. Denk ik. Als ik dat gedoe op de televisie zie en aan de periode denk direct na de operatie, haak ik af.
Ik heb niet de tijd om een paar weken zonder lenzen in huis door te brengen terwijl de bloederige wondjes langzaam wegtrekken.
Ik smeer wel wat extra, de ene dag meer dan de andere. Dat hangt af van de mate van vermoeidheid.

Ik had een vriendin die nogal naar een cosmetische operatie verlangde. Ze was totaal niet tevreden met zichzelf .Ze had het allemaal wel zo gedraaid dat ze een medische indicatie had. Dan betaalt de verzekering. Ze had een ingewikkelde operatie ondergaan. Haar leden waren gelift, haar oorlellen ingekort ( ze had een beetje last van hangende lellen) en haar "snuitje" was gladgetrokken. Na de operatie kon ze even niets. Ze kon haast niet praten en helemaal niet lachen. En uiteraard niet werken, maar daar zat ze nooit zo mee.
Wekenlang bewoog ze zich als een streng in de leer zijnde moslima door Almere.
Ik opperde nog dat een boerka een snellere en pijnlozere oplossing voor haar probleem was geweest.

Nadat de wonden genezen waren zag ze eruit als een lappendeken. De verzekering had haar namelijk geen budget gegeven voor het straktrekken van haar wangen. En die leken nog rimpeliger bij de strakgetrokken leden en het gladgestreken snuitje.

Zij dacht dat het leven anders zou zijn als ze glad, mooi en jong zou zijn. En zo werkt het niet. Het belangrijkste is dat je je lekker voelt met jezelf, dat je lol hebt in het leven en dat bereik je niet middels een operatie. Of die operatie nou vergoed wordt door de verzekering of niet.

Misschien heb ik makkelijk praten, ik ben niet blij met alles wat mij middels erfelijkheid is toebedeeld, maar ik ben wel blij met de anti-rimpel huid die ik van mijn oma en moeder meegekregen heb.

Ik verzorg mijn huid, ga regelmatig naar de schoonheidsspecialiste en laat mijn haar gefaseerd lichter worden, dat moet van onze kapster Veronique. Dat past beter bij mijn leeftijd.

Behalve mijn oogleden ben ik best wel tevreden en als ik Marijke Helwegen zie, neem ik mij voor om mij nooit aan een cosmetische operatie te onderwerpen

Borstvergroting, ook zoiets waar ik me niet in hoef te verdiepen. Ik ben goed bedeeld en hoef geen brossie op te doen om aan te duiden wat de voorkant is.

Vanavond las ik een interview met een tv persoonlijkheid. Zij is veertig en had weer een borstoperatie ondergaan. Niet omdat ze grotere borsten wilde maar omdat ze druppelvormige borsten wilde. Ze had ronde, maar druppelvormige passen beter bij haar leeftijd.

Ik vind absoluut dat je je kapsel een beetje bij je leeftijd aan moet passen, ik vind ook dat ik mijn middelbare lijf niet in een minirok moet hijsen. Ik draag bijvoorbeeld ook geen bloesje met pofmouwtjes en zo kan ik nog wel wat dingen noemen.

Maar ik heb er potverdorie nooit aan gedacht de vorm van mijn borsten aan te passen bij mijn leeftijd. De druppelvormige fase ben ik vermoedelijk al voorbij. Daarbij kan ik me geen voorstelling maken van druppelvormige borsten. In mijn geval zou je eerder spreken van enorme hagelstenen. En wat moet je op je vijftigste? Is daar ook een bepaald modelletje voor?

Weet je, ik doe helemaal niets. Ik kijk af en toe in de spiegel en dan bedenk ik dat er heel veel mooier zijn, maar nog veel meer lelijker.

Druppelvormige tieten? War een onzin.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten