donderdag 3 september 2015

Pack Leader Collar

Schadeverzekeringen, niet mijn grote liefde maar soms krijg je ermee te maken. Het kantoor waar ik een tijdje freelance heb gewerkt had een redelijk grote schadeportefeuille.
De raarste meldingen krijg je. Wonderlijk hoeveel mensen met hun smartphone in het bad liggen.Nog wonderlijker dat mensen dan een verdronken smartphone vergoed willen hebben.

Er was ook een verzekerde die een weekend met zijn vriendin naar Brussel was geweest. Gezellig natuurlijk, jammer dat haar portemonnee gerold was.
Altijd lastig natuurlijk, je moet meteen van alles blokkeren, aangifte doen en nieuwe pasjes regelen.
De vriendin had behalve de pasjes ook € 400,- aan contanten in haar, op haar laatste verjaardag gekregen, dure echtlederen portemonnee. Uitzonderlijk lijkt me tegenwoordig, wij hebben wel wat kleingeld mee op een stedentripje en verder de pinpassen.
Behalve het contante geld had de vriendin ook een hele serie cadeaubonnen bij zich van onder meer de Bijenkorf, een totale waarde van ca. € 750,- aan cadeaubonnen.
De klant had zelf al een optelsom gemaakt en verlangde van de verzekeringsmaatschappij een uitbetaling van ruim € 1200,-.

Eigenaardig wel dat de maatschappij niet onmiddellijk tot betaling overging. Hij moest aantonen dat hij € 400,- had gepind, Dat kon hij niet want hij had dat geld bijna een jaar geleden voor zijn verjaardag gekregen en had het in een laatje gelegd tot er tijd was voor een weekendje Brussel.
Cadeaubonnen zijn al helemaal niet verzekerd en voor de portemonnee wilden ze ook niet het door hem geschatte bedrag vergoeden.
Hij kreeg € 50,- voor het geld en € 15,- voor de portemonnee.
Klant boos, verzekering opgezegd.

Ik begreep de maatschappij wel, ook ik vond het verhaal van de klant ontzettend onwaarschijnlijk.

Maar Herman en ik hebben nu net zoiets, het is allemaal waar. Maar als ik het verhaal vertel geloof ik mezelf niet. De situatie is als volgt:

Wij hebben honden (jaja) en onze Labrador Casper is heel sterk en is soms aan de lijn moeilijk te hanteren. Ik heb het zelf niet zo met de slipketting en we hebben op advies van een medehondenbezitter bij de Cesar Milan een Pack Leader Collar besteld.
Duur maar voor onze Cas is niets te gek en na een paar weken werd ons Amerikaanse pakket bezorgd. Het gaat me te ver de werkingen van deze roedel leider halsband uit te leggen, maar hij werkte prima.
Drie keer werkte hij prima, drie keer hebben wij ontspannen met onze Labrador rondgewandeld. En toen brak de ring waaraan de riem bevestigd was. Cas had de collar nog om zijn neck en Herman had de riem in zijn hand. De connectie tussen baas en hond was verbroken zeg maar. Dat is niet handig en op de openbare weg zelfs levensgevaarlijk voor je hond.
Onze collar is een Cesar Milan original en dus behoorlijk expensive.



We hebben een foto gemaakt van de defecte collar en naar de Customers division van de hondenfluisteraar gemaild met een omschrijving van onze complaint erbij.
Dat hebben we zelfs een paar maal gedaan, de customers division reageerde niet echt prompt en adequaat, sterker nog, no reaction at all.

Tot gisteren, op onze zoveelste mail kregen we de melding dat ze allemaal very sorry zijn maar dat geen van onze mails zijn binnengekomen op de juiste place.

Ons werd verzocht nogmaals de foto te mailen. En nu komt het:

De foto is gemaakt met het fototoestel, in het fototoestel zit een kaartje, kaartje past in de laptop en foto verschijnt op schermpje. Tot zover duidelijk? Niets aan de hand zul je zeggen, maaaaar:
laptop is ziek, ernstig ziek, zijn harde schijfje is zo slecht dat vermoedelijk een schijftransplantatie de enige oplossing is. Arm laptopje, pas anderhalf en nu al zo ziek. Laptopje is ter genezing naar de Mediamarkt gebracht.
Gelukkig is laptopje niet alleen, neeeee, het schijfje uit het fototoestel zit er nog in.
Jaja, compleet met de picture van de defecte Pack Leader Collar.

De foto staat niet in the cloud, dus we hebben die foto niet.

Herman heeft de collar gerepareerd met een stuk ijzer en ik heb net een nieuwe foto gemaakt. Straks send ik de complaint together met de picture nogmaals naar de hondenfluisteraar, want dit verhaal vertalen in het English en dan nog verwachten dat hij ons believes?
Daar heb ik geen faith in. Ben wel benieuwd of en wat voor reaction er nu komt from the States.
We will keep you posted.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten