woensdag 12 juni 2013

Second Hand Rose

Eigenlijk is bij ons bijna alles tweedehands


Tweedehandsauto met tweedehands hond,
 nieuw aangeschafte hond moet even liggen


Herman en ik zijn fervente internetconsumenten, ook de aanschaf van tweedehandsartikelen jaagt ons geen angst aan.
Ik zat laatst op een verjaardag aan een geschokte mevrouw te vertellen dat wij een prima tweedehands laptop hadden gekocht.
Deze dame kocht liever goedkoop maar nieuw, wij kopen over het algemeen liever goed en gebruikt. 

De bank

Onze oude leren bank was tot een paar maanden geleden nog een prima bank. Een gezellig doorleefd meubelstuk. In de loop der jaren hebben er heel wat mensen op gezeten, hebben wij er af en toe op geslapen en hebben er meerdere honden op gelegen. Begin dit jaar ontdekten we op een van de zittingen een rond gaatje. In maart heeft een van de honden van het kleine gaatje op deskundige wijze een groot gat gemaakt. Op het gat ging een deken, daarover een grandfoulard. De deken was voor de hond geen belemmering, dus toen ging over de deken een stuk bouwplastic en daarover een grand foulard. Het was voor hond even een uitdaging, maar het vastgeplakte plastic was geen onoverkomelijke hindernis, gevolg: weer een kamer vol stukken schuimplastic. Toen hebben we over de deken en het bouwplastic een hoeslaken gedaan en daarover de grandfoulard.  
Toen waren we er klaar mee, we moesten nu echt aan een nieuwe bank. Weer een leren bank, daar waren we het over eens. 


Oude bank met  grandfoulard en daaronder een laken, plastic, een deken en een gat


Tweedehands meubelen

Het is onvoorstelbaar hoeveel keus je hebt in tweedehands leren banken. We hebben een paar weken regelmatig gekeken en we hebben hem gevonden, de bank. Zo goed als nieuw, de kleur en het model vinden we allebei erg mooi. En wat minstens zo belangrijk is: hij ligt lekker.

Nieuwe bank

Tweedehands hond

Normaal gesproken kopen we onze honden nieuw, we kopen een pup bij een fokker. Van de zwarte hond zijn wij de eerste eigenaar, we blijven trouwens ook zijn enige eigenaar. De blonde dame is een tweedehandsje. Lief maar in het begin wat angstig. Een van de uitingen van de angst was het groter maken van het gat in de oude bank. Dus dankzij ons tweedehands hondje hebben we nu een tweedehands bank. Wij zijn met allebei blij. Zowel de hond als de bank hebben we gevonden op Marktplaats.



Toen onze Cas een Casje was, net nieuw 

Tweedehands man

Herman en ik hebben elkaar ook gevonden via internet. We zijn allebei niet nieuw, maar goed en gebruikt. De zoektocht naar een partner op internet is een verhaal op zich. Dat houden jullie dan ook te goed.

Tweedehands auto

Wij hebben een stationwagen, het was uiteraard een occasion. Het is een voormalige bedrijfs- leaseauto gespoten in de kleur van het bedrijf. Hij is op zijn zachtst gezegd opvallend.
Het gevolg is een mooie tweedehands auto met mijn tweedehands man aan het stuur, naast mijn man zit zijn tweedehands vrouw en achterin zit onze nieuwe hond naast onze tweedehands hond.

Advertenties

Het krijgt je te pakken, het lezen van advertenties van tweedehands aanbiedingen. Voor ik Herman uit de catalogus geplukt had was het doornemen van de nieuwe aanbiedingen in de mannenfolder een geliefde vrijetijdsbesteding. De meest onzinnige verhalen kom je tegen. Maar ik ben inmiddels gelukkig getrouwd en dan is het niet netjes tegenover je partner en daarbij volkomen overbodig de datingsites te bezoeken.

Andere advertenties lees ik wel en dat is soms bijna net zo leuk als de teksten van mannen die zichzelf aanprijzen. 
Op ons verlanglijstje staat nog een loungeset voor in de tuin, tweedehands uiteraard.
Maar wat bedoelt een verkoper met een teunstoel/lichstoel?

En wat heb je over voor een vaatwasser die "vaak niet goed schoonmaakt"?

Ik ben een boekenliefhebber, dus bij de tweedehands boeken kijk ik ook nog wel eens. Als je de monarchie een warm hart toedraagt is dit boek misschien een aanrader: Oranjes, gewonen mensen met lichte gebruikssporen.

Bij kleding trekken we de grens, dat kopen we vaak wel via internet, maar niet tweedehands.
Verder zijn wij allemaal, behalve Casper de labrador, tweedehandsjes.
Misschien zijn er wat lichte gebruikssporen, maar dat maakt niet uit, alles is van goede kwaliteit.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten