donderdag 18 juni 2015

Weer of onweer

Voor een geslaagde vakantie is van alles te regelen. Behalve het weer, het weer regelt zichzelf. Het is de kunst je stemming en dus je vakantie niet afhankelijk te maken van het weer. Het maakt ook niet zoveel uit waar je heengaat, het weer blijft een onzekere factor.
Ja, als je naar de tropen gaat ben je redelijk verzekerd van een zonnetje, maar dat doen de meesten van ons niet elk jaar.

We hebben in Nederland meermalen stralend zonnige vakanties gehad.
Ik ben jaaaaren geleden eens in Joegoslavië geweest (toen er nog een Joegoslavië bestond) en heb twee weken in juli in een soort herfststorm gezeten terwijl het in Bakkum 30 graden was.
Het weer dient geaccepteerd te worden zoals het zich voordoet. Wij zitten nu een week in het Buitenland (een kwartiertje onder Maastricht, maar toch buitenland) en hebben de hele week stralend weer gehad. Deze maandag de 15e is de eerste dag dat we binnen zitten.

Voor het geval het slecht weer is nemen wij altijd Scrabble mee. Aan de hand van het aantal blaadjes met uitslagen is te zien hoe het weer was. We hebben nu nog geen één keer gescrabbeld, dus het weer was goed. Of we lopen in het bos of we zitten buiten met de honden en de E-readers.
We volgen natuurlijk de weerberichten wel, we kijken ’s avonds op de mooie televisie in ons gezellige chaletje wat de Belgische weerman aan verwachtingen heeft.

Het was vorige week een dag tropisch warm en de warmte heeft nog enige tijd nagezinderd, er moest nog wel een koufront verwerkt worden en dientengevolge nam de temperatuur een frisse duik.
Na die warme dag was er sprake van onweersachtige schermutselingen en het was mogelijk dat er veel water op korte tijd zou vallen.

Vandaag blijft het koufront wat haperen, maar morgen zal het zeker en vast weer warmer zijn en woensdag zal de zon present geven.
Ik vind het geweldig hier, zelfs de weersvoorspellingen zijn net wat charmanter dan bij ons.
Het is zo leuk, hier in het Buitenland.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten