donderdag 18 juni 2015

Chalet voor honden

Jullie hebben niet veel van me gehoord. We waren namelijk twee weken met vakantie. Een vakantieaccommodatie vinden is met onze gezinssamenstelling nog niet eenvoudig.
Wij komen namelijk met zijn vieren en twee van ons zijn harig en lopen op vier poten. Er zijn bungalows te vinden waar je met één hond welkom bent. Daar betaal je dan wel extra voor. Iets te vinden waar je met twee honden terecht kunt is al moeilijker.
En dan hebben we zelf ons eigen bescheiden eisenpakketje. We zijn regelmatig naar Overloon geweest, zo’n echt bungalowpark met speeltuin en zwembad. Het voordeel van Overloon is dat er veel duidelijke wandelingen in de buurt zijn. Het nadeel van Overloon is dat je niet echt een tuin hebt. Dus je de honden zijn of aan de wandel of zitten binnen. Daarbij is de woonkamer erg klein. Op zich niet erg, maar onze honden staan graag in de weg en dat is in een kleine ruimte nog lastiger dan normaal.
We zijn in Vlieland geweest, in Overijssel en in Drenthe. En overal betaal je enorme extra bedragen per hond per dag.
We vinden het heerlijk een midweekje naar Chez Maranoa te gaan.  Maar we wilden nu twee weken weg en we wilden een plekkie voor onszelf.
We hoefden dit jaar niet eindeloos via internet op reis met als zoekterm “vakantie met honden”.
Ik heb mij aangesloten bij een Facebookgroepje met de naam “Honden meer dan welkom”.
In plaats van te zoeken laat je je vinden. Ik heb in mijn groepje een berichtje gepost. En de accommodaties vliegen spontaan binnen. De aanbiedingen stromen binnen, overal in Europa blijken bungalows te zijn waar honden meer dan welkom zijn. Alle accommodaties hebben een omheinde tuin.
En zo zijn we in België terecht gekomen. Jaja, in het buitenland.
Belgisch Limburg, dus een meter of twee van de grens met Nederland, maar wat een ander leven zeg. Yoghurt in pakken hebben ze niet bijvoorbeeld. Dat schijnt typisch Nederlands te zijn. In de Supermarkt moet je je eigen brood snijden.
We zitten in een heerlijk chaletje in een super mooie omgeving met meer dan 400 km wandelplezier. In de Hooge Kempen, in het spoor van de natuur. 
We hebben een omheinde tuin, de hele vorige week prachtig weer gehad. Vandaag (maandag 15 juni 2015) is het wat minder, dus ik heb de laptop op tafel gezet.
Hier op ons Chaletpark werken de internetverbindingen niet optimaal. De telefoon geeft op onregelmatige tijden wat berichten door.
Dus schrijven kan wel,  publiceren kan niet.  Vandaag schrijf ik, we hebben op dringen verzoek van ons hondenvolkje een rustdag ingelast.

Sommige honden zijn dankbaar voor een boswandeling, onze honden zijn blij als ze een dagje kunnen bijkomen. Dus ik maak een voorraadje blogs, straks thuis kopiëren en publiceren, maar voorlopig nog een weekje buitenland.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten