zondag 3 mei 2015

Theepot

Theepot is stuk

Onze theepot heeft de geest gegeven. Eigenlijk was hij niet op deze wereld gekomen om theepot te zijn. Hij was eigenlijk een isoleerkan. Dus hij was best veelzijdig maar hij heeft een eenzijdig leven geleid. En nu moeten we op zoek naar een nieuw theepot. Een dubbelwandige is natuurlijk het handigst maar die vinden we te duur voor een artikel dat we niet zo vaak gebruiken.
De aanschaf van onze net gesneuvelde theepot heeft ons behoorlijk wat tijd gekost. Herman en ik zijn bij de meeste aankopen snelle beslissers. We vinden iets mooi of niet mooi, we vinden iets het geld waard of niet en we kopen het al dan niet. 

Carlie

Carlie hebben we naar aanleiding van een advertentie op Marktplaats gekocht, achterlijk natuurlijk. We waren daar altijd zwaar op tegen, we spraken schande van mensen die een huisdier op Marktplaats kochten. Maar we zagen dat koppie, zijn een paar dagen later met zijn drieën naar Schiedam gereden, we hebben € 250,- overhandigd en kwamen met zijn vieren thuis. Als jullie vinden dat het een stomme actie was en dat we een enorm risico genomen hebben, geven we jullie volkomen gelijk. Mensen die zoiets doen verklaar je voor gek, dat doen wij ook. Maar het is goed uitgepakt en we hebben een geweldige huisgenoot aan deze impulsaankoop.

Trouwringen

We zijn bijna 9 jaar getrouwd, een paar maanden voor die tijd hebben we ringen gekocht. We waren naar de Albert Heijn geweest en we moesten nog naar de viswinkel. Onderweg zagen we mooie ringen in de etalage. Bij binnenkomst werden we bij het wachtwoord "trouwringen" op fluwelige stoeltjes gezet terwijl de juwelenmeneer een plateau met ringen ging halen. De ringen die we wilden zaten er gelukkig bij. De man heeft zich de blaren op de tong gepraat om ons te bewegen meer ringen te bekijken en te passen. Aangezien we nog wat boodschappen moesten doen zijn we niet op zijn suggestie ingegaan, we hebben de namen en de trouwdatum opgegeven ter gravatie en zijn vertrokken richting lekkerbek.

Dus niemand kan van ons zeggen dat we aarzelen en twijfelen als we een aankoop moeten doen. Voor de elektronische aankopen neemt Herman wat testresultaten door en daar vaar ik blind op.

Dekbedhoezen en theepotten

Er zijn twee artikelen waarvan de aanschaf ons extreem veel tijd kost. Bijvoorbeeld dekbedhoezen, wij hebben in de tien jaar dat we samen zijn meer hoezen versleten dan een ander in een heel gouden huwelijk.  Sommige mensen letten erop dat ze strijkvrij zijn, dat is voor mij niet belangrijk. Ik geniet van het strijken van dekbedhoezen. Ik word daarom vaak meewarig aangekeken. Oké, ik weet het, netjes ophangen en opvouwen, zonde van de tijd, ouderwets. Ook Herman vindt het achterlijk.
Maakt me niet uit, ik kijk trots naar een versopgemaakt bed met gladgestreken dekbedhoezen. We hebben nu een paar sets goede hoezen. Maar daar hebben we jaren over gedaan. De grootste miskoop op hoesgebied waren prachtige hoezen ontworpen door Daphne Deckers. Mooi van kleur, schitterende borduurseltjes erop en van een satijnachtige kwaliteit. De slaapkamer was een lust voor het oog dankzij Daphne. Maar die dingen waren zo glad dat het dekbed er compleet draaierig van werd. We hebben het een paar keer geprobeerd maar ons verlangen naar comfort won het van de schoonheid. 

En met theepotten is het net zoiets, want de nu zeer betreurde theepot was niet de eerste. De mooiste (Wedgwood) was wat te klein en hij had zo'n schattig rond knopje bovenop dat er ondanks de secondelijm aldoor afbrak, We hebben nog iets roods gehad, die staat op zolder. Daar was ook iets mee. 

En nu gaan we weer, googelen, onderzoeken en winkel in-winkel uit. En niet voor meubels, vloerbedekking, een auto of een hond. Nee, voor een nieuwe theepot. Als jullie een goede theepot hebben, koester hem.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten