zaterdag 11 april 2015

Teken

Met het voorjaar is ook het tekenseizoen geopend. Wij lopen veel in het bos met de honden dus Casper en Carlie moeten beschermd worden tegen teken.
Ik zie ze vaak op Carlie's kop lopen, kleine spinnetjes. Die pluk je van je hond af. Op Casper zie je die kleine zwarte dingetjes niet.
En Casper is niet gecharmeerd van gefriemel met een tekentang.
In het teken van de tekentang

We hebben een la vol tekentangen en we druppelen in het voor-en najaar maandelijks een pipetje frontline leeg in de nekken. Het is troep en gif. Daar zijn we ons van bewust. Die zooi bijt de nagellak van je nagels. Dat is iets om rekening mee te houden en frontline druppelen/nagels lakken even goed te timen.
Ik vind het niet prettig om die troep op mijn honden te druppelen, Het alternatief, gebeten worden door een besmette teek, is nog erger. 30% van de teken zijn besmet. De Nederlandse teek kan de Borrelia bacterie overbrengen, de veroorzaker van de ziekte van Lyme.

Er komen ook steeds meer buitenlandse teken in Nederland voor. Honden uit het buitenland kunnen deze teken bij zich hebben waardoor onze honden ziek kunnen worden.

We hebben gezocht naar alternatieven voor frontline. Ze hebben een tijdje knoflook door hun eten gehad tot we lazen dat knoflook heel slecht voor honden is. Dus we zijn weer terug bij Frontline.

Wij gaan voorbij aan het risico dat wijzelf lopen door een tekenbeet. De gevolgen van de ziekte van Lyme zijn voor mensen minstens zo dramatisch.

Vanmorgen in de krant:

RIVM: VERVIERVOUDIGING VAN AANTAL ZIEKEN NA TEKENBEET.

Ik zei nog tegen Herman: Misschien moeten we elkaar ook maar druppelen volgende maand.

Ik zat daar nog wat over na te denken. Wij lopen net zoveel in het bos als de honden (we gaan namelijk altijd met ze mee). Toen kwam er een email binnen met de kop:

Teken ook tegen uitbreiding proefdierencentrum Gent.

We moeten rekening houden met de teken, maar om ze nou zoveel zeggenschap te geven?



Geen opmerkingen:

Een reactie posten