zaterdag 4 mei 2013

Mariska

Wie wil stemmen?


Degenen die mijn blog wel eens lezen kennen Yolande. Voor degenen die nu pas inschakelen stel ik haar nog even voor. Ik ken Yolande en haar man Ben ruim 20 jaar. Ze zijn beiden hondenliefhebbers- en trainers.
Als mijn honden gedrag vertonen dat ik niet begrijp en waar ik geen raad mee weet bel ik Yolande. Om vervolgens van haar te horen dat de hond het goed doet maar dat ik nog wat scholing nodig heb.
Ben en Yolande zijn niet alleen onze vrienden en deskundigen op het gebied van honden, zij zijn ook ouders. Intussen zelfs grootouders. 
Ze hebben twee kinderen. De oudste, een zoon, heeft inmiddels zijn eigen gezin. De jongste, dochter Mariska, heeft een beperking. Mariska is een mooie, jonge en intelligente vrouw. Ze is afhankelijk van haar rolstoel en de hulp van anderen.
Het is een trotse en onafhankelijke meid en uiteraard wilde ze op een bepaalde leeftijd op zichzelf wonen.
Elke ouder zal zich zijn leven lang zorgen maken om kinderen, in het geval van Ben en Yolande gaat de bezorgdheid voor Mariska verder. Het min of meer loslaten van een kind dat zorg nodig heeft is een moeilijke opgave. Toch hebben ze het gedaan, Mariska woont zelfstandig. Ze heeft een levendiger sociaal leven dan menig leeftijdgenoot. Ze heeft een leuke vriend en ze heeft haar konijn Simba.
Het zal jullie niet verwonderen dat ze ook een geweldige hulphond heeft. Hij heet Don en is uiteraard door haar moeder getraind.
Mariska is een dochter om trots op te zijn.


Mooie Mariska



WoonMere

Natuurlijk moest een zelfstandige woonruimte voor Mariska aan bepaalde eisen voldoen. Er moet dag en nacht begeleiding zijn en de woning moet rolstoelvriendelijk zijn. Stichting WoonMere bestaat uit ouders van jongeren met een aangeboren beperking. De stichting heeft 16 appartementen in beheer. Het spreekt vanzelf dat een dergelijk project niet zomaar van de grond komt. Ben, Yolande en de andere ouders hebben de nodige energie en tijd in dit projekt moeten steken.
Het is gelukt: eind maart 2010 konden Mariska en haar vrienden hun eigen appartement betrekken.
WoonMere ligt aan de Nederlandstraat in Almere Poort, met alle voorzieningen op loopafstand.

Het initiatief voor WoonMere ligt bij de ouders en dankzij hun doorzettingsvermogen hebben Mariska en anderen jonge mensen hun eigen huis. Wil je meer lezen over dit unieke project: www.woonmere.nl.
Geld voor extra voorzieningen blijft nodig.

Sport-en spel materiaal WoonMere

De Rabobank Almere heeft onder andere een Coƶperatiefonds. Dit fonds stelt € 50.000,- per jaar beschikbaar aan initiatieven die bijdragen aan verbetering van de samenleving. Het totale bedrag wordt verdeeld over diverse categorieĆ«n.
Tussen 1 februari en 1 april  kon een aanvraag ingediend worden, uit alle aanvragen zijn er 25 geselecteerd.
Stichting WoonMere heeft een aanvraag ingediend voor het "Sport- en spelmateriaal WoonMere" project, de aanvraag is gehonoreerd en is ondergebracht in de categorie Zorg & Welzijn.

De eerste ronde zijn ze door maar nu de tweede ronde nog. Nu moet er nog gestemd worden door de leden van Rabobank Almere. Van 20 mei tot 1 juli kunnen wij onze stem online uitbrengen via de beveiligde omgeving van internetbankieren.
De € 50.000,- wordt verdeeld over 5 projecten. Per categorie kan 1 stem uitgebracht worden. Het project met de meeste stemmen krijgt € 5000,-. 

Het zal duidelijk zijn, we hebben jullie stem nodig. Een stem voor Mariska en haar vrienden.
De periode van 20 mei tot 1 juli is lang, daarom zetten wij regelmatig een berichtje op Facebook. 

Op www.rabobank.nl/almere lees je meer over dit goede initiatief van de Rabobank.

En willen jullie meer weten over Mariska?  Dat is eenvoudig, ik ben met haar bevriend op Facebook.

Mariska en Don


Dus nu plaatsen we dit blog in zijn geheel en daarna regelmatig een herinnering met het vriendelijke verzoek te delen, veel plezier met het lezen van avonturen van Mariska op Facebook, want schrijven kan ze.










Geen opmerkingen:

Een reactie posten