maandag 4 februari 2013

Carlie

Carlie, onze nieuwe hond

Casper en Carlie,





Na het grote verdriet om het overlijden van onze fantastische Joy wilden we er toch wel weer een hondje bij. Wij dachten dat we konden kiezen uit leuke herplaatsers die wij een geweldig leven konden geven.

We hadden daarbij twee principes:
  1. Geen adoptiehond uit het buitenland
  2. Geen hond van marktplaats
We hebben  ons ingeschreven bij de Nederlandse Labrador Vereniging en bij een opleidingsinstituut voor blindengeleide honden en bij een Golden Retriever herplaats site.

Via de Goldensite kregen we regelmatig aanbiedingen, maar we hebben natuurlijk ook wel ons eisenpakketje. Een hond via de andere instanties kan geruime tijd op zich laten wachten.

Casper heeft een advertentie geplaatst op facebook


Casper kreeg hier veel reacties op, helaas de juiste kandidate zat er niet bij.

Omdat we Casper niet al te zeer wilden laten wennen aan de status van enig hond begonnen we onze grenzen te verleggen. Eerder in het blog staat hoe we een Spaanse adoptiehond gereserveerd hadden.

Omdat ik nu eenmaal alles aangrijp om een artikel te schrijven op Todio, heb ik uitgebreid research gedaan naar de ziektes die buitenlandse honden mee naar Nederland kunnen nemen. Een van die ziektes is Leishmania. Een van de vele symptomen van leishmania is kale plekken om de neus. Toen ik foto van de door ons gereserveerde hond nader bestudeerde, zag ik dat wat ik eerst als vlekjes had aangezien kale plekken waren. ziektes adoptiehonden
Kortom wij hebben de adoptie afgeblazen. Niet omdat we de hond geen fantastisch huis gunden maar omdat we geen hond met een ziekte naar Nederland willen halen. Een ziekte waarvan we de gevolgen niet kunnen overzien. Ook met het oog op onze eigen Casper, die gelukkig heel gezond is.
Casper heeft in zijn puppentijd Giardia opgedaan, hij is er gelukkig overheen, maar dat heeft ons en hem wel bijna een jaar veel ellende gegeven. Ook Giardia is met de buitenlandse adoptiehonden naar Nederland gekomen. giardia
Giardia

Vervolgens hebben we het volgende taboe overwonnen: een hond van marktplaats. Ook nog een heel gedoe. Als er al een leuke hond aangeboden wordt, ben je te laat. Of je vertrouwt het niet helemaal. Of het zijn toch weer allemaal buitenlandse honden.

Gelukkig hebben volgehouden, want gisteren hebben we onze Carlie gehaald, Carlie heet eigenlijk Charliene.
Wij hebben de klanken en de letters uit haar oorspronkelijke naam aangehouden en we vinden Casper en Carlie wel lekker roepen.
Het vrouwtje van Charliene is ziek en kan haar hond niet bieden waar ze recht op heeft.
Liefde is er genoeg, maar dat is niet voldoende voor een hond van 1,5 jaar. Die wil rennen en spelen en lol hebben.

Het afscheid is emotioneel en dat is begrijpelijk, we hebben respect voor deze vrouw dat ze in het belang van haar hond voor deze oplossing heeft gekozen. Wij beloven dat Carlie net zo´n geweldig leven krijgt als onze andere honden.

Carlie is wat angstig voor van alles, maar daar wordt aan gewerkt en ze is in amper 24 uur tijd al een stuk ontspannener. We hebben vanmorgen een lange wandeling gemaakt en ze hebben lekker gerend met zijn tweetjes.

Straks naar de dierenarts, door de gezondheidsproblemen van haar vorige baasjes is Carlie in september voor het laatst gevaccineerd (ik zet hier gevaccineerd in plaats van ingeent omdat ik in dit blog de puntjes niet kan vinden). Ze is ook niet gechipt, dat gebeurt meteen. Chippen is een noodzaak voor iedere hond, ze heeft ook een naamplaatje met onze beide mobiele nummers erop.

Ik heb ooit toen het leven heel moeilijk was voor de keuze gestaan Joy te houden of te herplaatsen.
Ik heb gekozen haar te houden en goud geld te betalen voor een dagopvang. Toen Herman met vroegpensioen ging kon ze gelukkig weer thuisblijven.

Natuurlijk denken wij aan de vrouw die in het belang van haar en uit liefde voor haar hond deze zware beslissing heeft moeten nemen.

Natuurlijk begrijpen we dat ze vanmorgen wakker werd met pijn in haar hart en een steen in haar maag.
Wij beloven haar heel goed voor deze prachtige hond te zorgen.





Wij zijn net bij onze dierenarts geweest. Carlie had in september haar prikjes moeten hebben en ze was nog niet gechipt. Dat is allebei gebeurd. Niet op tijd enten is riskant en chippen is binnenkort toch verplicht.
Verder vond de dierenarts het een mooie en gezonde hond, wij zijn blij met ons nieuwe hondenmeisje.


2 opmerkingen:

  1. Veel geluk met Carlie. Mooi stel zo!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja tien, ik heb die tekst van de advertentie van facebook gecopieerd, dat werd een witte achtergrond dus ik dacht ik maak het wat sprekender, dat is gelukt, alleen dat gaat ten koste van de leesbaarheid, kus van mij

    BeantwoordenVerwijderen